Læringskurven har vært bratt, og det er absolutt ingenting som tyder på at det skal bli kjedelig å jobbe videre i denne bransjen.
Jeg valgte GIS fordi det er et spennende verktøy som kan anvendes innenfor et helt spekter av områder og det gir muligheter til å jobbe med mange spennende mennesker med all slags mulige bakgrunner. Egentlig skulle jeg bli broingeniør, men et valgfag innen kart og landmåling åpnet øynene for et spennende sidespor – geomatikk. Det førte til at jeg byttet ut NTNU med GIS studie ved University of Redland, California.
Ragnhild Othelie
Det viktigste for meg da jeg søkte arbeid var å finne en jobb der jeg ikke ville ende opp i å gjøre de samme tingene om igjen og om igjen. Jeg ønsket allsidige og utfordrende arbeidsoppgaver. I løpet av mitt første halvår i arbeid som GIS konsulent, først hos Utviklingssenteret for Hjemmetjenester Nordland og nå Geodata, har jeg jobbet med kommuner, en heisprodusent, seismikk, innovasjonsprosjekt for hjemmetjenesten, laserdata, brannvesen, Jernbaneverket, Avinor og diverse andre små prosjekter. Jeg har fått være med å utføre analyser som er blitt brukt videre som besluttningsgrunnlag i større sammenhenger, sette opp forvaltningsløsninger for videre håndtering av data, og fått være med å introdusere GIS som potensielt planleggingsverktøy i hjemmetjenester.
Læringskurven har vært bratt, og det er absolutt ingenting som tyder på at det skal bli kjedelig å jobbe videre i denne bransjen.