Albert einstein college medisin yeshiva University propecia i norge reseptfrie cold sår medisinering

App gir full oversikt

min renovasjon

Med appen «Min renovasjon» får innbyggerne i Asker, Bærum og Sola enkel oversikt over tømmedatoer for husholdningsavfall og nyttig informasjon om avfallshåndtering.

Norkart utviklet appen på oppdrag for Asker kommune i 2013. Med det er det slutt på tiden hvor innbyggerne må forholde seg til en tømmekalender på papir, eller å navigere seg frem på kommunens hjemmesider for å finne riktig dato for eksempelvis tømming for plastavfall. Appen viser enkelt og greit når neste tømmedato for ulike typer avfall er for akkurat din adresse.

Pål vegard Nordnes

– Det er veldig artig å utvikle denne typen tjenester, spesielt når det er en løsning jeg har lyst på selv, sier ansvarlig for feltløsninger og innbyggerløsninger i Norkart sin KOMTEK avdeling, Pål Vegard Nordnes (bildet).

Ved å bruke varslingsfunksjonen i appen er det lettere for innbyggerne i de tre kommunene å huske å trille avfallsdunkene sine frem når det er tømmedag. De får i tillegg praktisk informasjon om ulike avfallstyper og returpunkter for disse.

– En annen fordel ved appen er at den er direkte knyttet opp mot en forvaltningsløsning som kommunene selv bruker i sin saksbehandling, så all informasjon kommunen har om avfallshåndtering speiler vi ut til innbyggerne. Dette gir kvalitetssikret informasjon ut, og vi skaper verdi for både innbyggerne og kommunen, sier han.

Nå skal flere kommuner ta i bruk appen, og Nordnes ser helt klart en økning i slike løsninger.

– Dette vil det komme mer og mer av fremover, både innbyggerløsninger og ulike feltløsninger for kommunene. Vi skal bruke ny teknologi for å treffe innbyggerne på de arenaene de er, konkluderer Pål Vegard Nordnes.