Albert einstein college medisin yeshiva University propecia i norge reseptfrie cold sår medisinering

Norkart – sommerens lekegrind for datafrelst ungdom

Sommerstudentene 2014

I regi av Norkarts interne prosjekt – «Norkart Kunnskap», har selskapet for femte år på rad invitert studenter fra ulike læresteder til sommerjobb.

– Her skal studentene få leke seg med aktuelle problemstillinger som selskapet og bransjen har. Finner de på noe lurt kan det også hende at det etter hvert vil komme inn i Norkarts produkter, sier prosjektleder Sverre Wisløff.

I år var det over 30 søkere til syv sommerjobber. Av de som fikk jobb er tre studenter ved NTNU, tre ved Høyskolen i Gjøvik og en ved Universitetet i Oslo. Studentene har fått tildelt hver sin veileder fra det kontoret de har ønsket å ha som kontorsted. To skal være tilknyttet Trondheimskontoret, to skal være tilknyttet Lillehammerkontoret og tre skal ha kontor i Sandvika.

De faglige utfordringene de har fått er i hovedsak knyttet til «Open source» programvare og Web-løsninger.  Men noen får også anledning til å se på problemstillinger rundt Norkarts tyngste forvaltningsløsninger, hvor en av oppgavene går ut på å utforske et standardformat for dataoverføring. Målet er å gjøre Norkarts programvare bakoverkompatibel og i tillegg gjøre ulike programkomponenter versjonsuavhengige.

BILDE:

Årets sommerstudenter samlet til en felles introduksjon av Norkart og til en gjennomgang av sommerens oppgaver. Fra venstre Alexander Nossum, Norkart Trondheim, Sverre Wisløff, Norkart Sandvika, Henrik Tufte Lien, student UiO, Ingeborg Rønning, student HIG, Torbjørn Auglænd Vilhelmsen, student NTNU, Ida Husby Swendgaard, student NTNU, Jehans Storvik jr., student HIG, Håkon Bråten, student NTNU, Ida F. Granholt, student HIG og Arve Eidjord Norkart Lillehammer.