Albert einstein college medisin yeshiva University propecia i norge reseptfrie cold sår medisinering

Vi trenger geomatikk!

– De siste årenes teknologiske utvikling har gjort geomatikk til et enda mer spennende fagfelt, og geomatikkens rolle enda viktigere. Alle som velger utdanning innen geomatikk går en spennende yrkeskarriere i møte, og for Google vil dette være et prioritert område så lenge vi jobber med å organisere verdens informasjon.

Jan Grønbech, Country Director, Google Norge

– Geomatikkbransjen kombinerer topp moderne teknologi med fagkompetanse, og bidrar til at vi jobber smartere, utnytter ressursene bedre og tar mer informerte beslutninger. Dette er en viktig del av det kunnskapsbaserte og fremtidsrettede næringslivet i Norge.

Paul Chaffey, administrerende direktør, Abelia:

– Vår kundeservice får hele 200.000 henvendelser i året. Her kan vi spare inn mye tid og samtidig gi bedre kundeservice.

Gunnar Hatland, direktør for opplag og distribusjon, Bergens Tidende

– Enkelte var i ferd med å gå ut og skritte opp manuelt, men systemet kan måle opp lengden. Da vi viste løsningen til de som hadde ansvar der ute, ble det litt halleluja-stemning.

Oslopolitiet om geomatikkløsningen som ble brukt under planlegging av president Obama sitt besøk

– Dataene vi sitter på er arvesølvet vårt, og har en enorm verdi for bedriften.  En slik felles database som den vi får nå, gir en stor sikkerhetsgevinst.

Torunn Carlsson, Avinor

– Vi skal gjøre det enkelt å finne beste reiserute, oppdatert status om trafikkflyt, oppdaterte avgangstider (sanntid), bedre informasjon ved forstyrrelser og mye annen nyttig informasjon for alle som vil reise kollektivt.

Jarl Eliassen, administrerende direktør, Trafikanten AS

– Nå slippes offentlige data fri, og her ligger det et utrolig vekstpotensiale for geomatikkbransjen, som har vist at de kan lage produkter og løsninger i ypperste verdensklasse. Vi mener at geomatikk kommer til å bli blant våre aller største vekstområder i årene som kommer.

Per Morten Hoff, generalsekretær, IKT Norge